Εγγραφές: 35 ,     Σελίδα: 2
Σελίδες: 1  2  3 
Εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες μάθησης - πλατφόρμα Moodle

Εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες μάθησης - πλατφόρμα Moodle

Ζαφειρίου Ιωάννης

Αξιολόγηση Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης : Εφαρμογή Διδακτικού Σεναρίου Βασισμένου στην Επίλυση Προβλήματος. Η σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα καθιστά τον μαθητή αντιμέτωπο με ένα πλήθος γνωστικών αντικειμένων τα οποία αυτός θα πρέπει να διαχειριστεί τόσο από θεωρητικής άποψης όσο και σε επίπεδο γνωστικών δεξιοτήτων ώστε να αξιώσει μία επιτυχημένη ακαδημαϊκή πορεία. Η επίλυση προβλημάτων στην προσωπική αλλά και ακαδημαϊκή σφαίρα καθίσταται αναγκαία. Ολοένα και περισσότερο διαφαίνεται η δυσκολία των μαθητών να επιστρατεύσουν τις γνώσεις τους αλλά και να αναπτύξουν δεξιότητες ικανές ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που ανακύπτουν.
Στα χαρακώματα - αυθεντικές μαρτυρίες πολεμιστών του 1940-1941

Στα χαρακώματα - αυθεντικές μαρτυρίες πολεμιστών του 1940-1941

stolepto.gr

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάννη Βλ. Κραμπή «στα χαρακώματα - Δεκαεννιά αυθεντικές μαρτυρίες πολεμιστών του 1940 - 1941» Έκδοση του Συλλόγου των απανταχού Φλωριαδιτών «Η Αγία Τριάς» προς τιμήν των πολεμιστών του '40 με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων (Αθήνα 1991) Είναι πάντα συγκινητικό να ακούει κανείς ιστορίες από τους πολεμιστές του 1940 ή ακόμα και να τις διαβάζει όταν αυτές μεταφέρονται αυτούσιες, πόσο μάλλον όταν διαβάζει κάποιος ιστορίες και μαρτυρίες που ειπώθηκαν από τους προγόνους του. Είναι και αυτός ένας τρόπος να παραμείνουν ζωντανοί στη μνήμη μας τα αγαπημένα πρόσωπά μας και για αυτούς που τα διαβάζουν πρώτη φόρα ίσως είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουν τις εικόνες που είχαν για τους γονείς και τους παππούδες τους!
Ταξιδεύοντας στη Λουκέρνη - Lucerne | The Charming

Ταξιδεύοντας στη Λουκέρνη - Lucerne | The Charming

Εβελίνα Νοδάρα

Lucerne, a beautiful picturesque city in near proximity to Zurich, just 45 minutes drive, is a spectacular place to visit and one of top rated tourist attractions. Lucerne is often described as the most beautiful city of Switzerland. Tourist information office, situated in platform 3 in the building of main train station, a great spot to learn more about Lucerne. I was really impressed by staff's politeness and eagerness to provide advice and information of how to spend your days best. You can always buy your tickets there and purchase postcards and souvenirs. Such a great customer service !!
Παύλος Μελάς - Μακεδονικός Αγώνας - η απαγορευμένη ταινία

Παύλος Μελάς - Μακεδονικός Αγώνας - η απαγορευμένη ταινία

stolepto.gr

Στα τέλη του 19ου αιώνα, η υπό τουρκική κατοχή Μακεδονία και οι ελληνικοί πληθυσμοί της υποφέρουν διπλά, μιας και οι βούλγαροι κομιτατζήδες δρουν στην περιοχή παράλληλα με τις τουρκικές δυνάμεις. Ο Παύλος Μελάς (τον υποδύεται ο Λάκης Κομνηνός), μέλος της Εθνικής Εταιρείας από τα χρόνια του στην Σχολή Ευελπίδων, αποφασίζει το 1904 να αναλάβει την ηγεσία του αγώνα στη Μακεδονία. Μαζί με τους άνδρες του θα φέρουν σε πέρας τρεις αποστολές, αλλά στο τέλος θα παγιδευτούν, κατόπιν προδοσίας, και ο Μελάς θα σκοτωθεί στο χωριό Σιάτιστα.
Ζητείται πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας για συνεργασία

Ζητείται πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας για συνεργασία

Ζήτηση θέσης

Ζητείται πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας (ΠΕ ή ΤΕ) για συνεργασία σε τεχνικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη με εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών (μελέτες, επιβλέψεις, αυθαίρετα, ΠΕΑ, εκτιμήσεις ακινήτων, καταστήματα).
Βαρέθηκα ...Δε βαριέσαι!

Βαρέθηκα ...Δε βαριέσαι!

stolepto.gr

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα, που με εκνευρίζουν σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου. ΟΚ, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, με την παλιοκατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Αλλά ανάμεσα στα πολλά υπάρχουν και κάποια, που είναι παντελώς αδύνατο να ανεχτώ.Όταν τα ακούω, όταν τα βλέπω -πόσο μάλλον όταν μου συμβαίνουν- νιώθω σαν να διαπερνά ένα σουβλί το μάτι μου. Είναι εκείνη η αμετροέπεια, που έχει κολλήσει σαν βδέλλα στο στόμα του καθενός γλίτσα, που αποτελεί μέρος του κοινωνικού, εργασιακού, ενίοτε φιλικού ή και γκομενικού περιβάλλοντος.
Τα δύο Α

Τα δύο Α

stolepto.gr

Οι άνθρωποι είμαστε πολύ περίεργα όντα. Πηγαίνουμε εκεί, που δε μας καλούν, ακολουθούμε αυτούς, που μας λένε ψέματα, αγαπάμε όσους μας πληγώνουν, κάνουμε τα απαγορευμένα, πασχίζουμε για ανέφικτους στόχους, επιβαρύνουμε την υγεία μας, τρώμε τον Αγλέορα και μετά δίνουμε ένα σκασμό λεφτά για να αδυνατίσουμε, πιστεύουμε σε έναν ηθικό κώδικα και δεν τηρούμε τίποτα από όσα αυτός προστάζει, βρίσκουμε αμέτρητους τρόπους να καταστρέψουμε τη γη, που μας φιλοξενεί... και δε θα τελειώσω ποτέ, αν συνεχίσω, διότι είναι αμέτρητες οι ανοησίες μας.
Η Ναυπλιώτου σε ένα αξεπέραστο Master Class

Η Ναυπλιώτου σε ένα αξεπέραστο Master Class

stolepto.gr

Είμαι θεατρόφιλη. Χρόνια τώρα. Η πρώτη παράσταση που παρακολούθησα θα ήταν κάπου στα 6 ή 7, δημοτικό. Και από εκεί μου ’μεινε η πετριά. Ηθοποιός δεν έγινα -ήθελα μετά μανίας να αλλάξω τον κόσμο με την πένα μου, να γίνω δημοσιογράφος- αλλά το θέατρο παρέμεινε μία από τις διαχρονικά ατελείωτες αγάπες. Βέβαια, σε όλα αυτά τα πολλλλά χρόνια που παρακολουθώ, έχουν υπάρξει θεάματα, που θα ήθελα με κάποιον μαγικό τρόπο να διαγραφούν οριστικά από τη μνήμη μου -λοβοτομή ίσως;;- και άλλα, που δε μου φτάνουν δυο ζωές να βλέπω ξανά και ξανά και ξανά ...Για ένα τέτοιο, θα σας μιλήσω ευθύς αμέσως.
Ο Βασιλιάς και το δαχτυλίδι (...και αυτό θα περάσει)

Ο Βασιλιάς και το δαχτυλίδι (...και αυτό θα περάσει)

stolepto.gr

Στα πολύ παλιά τα χρόνια, σε ένα βασίλειο πολύ μακριά από εδώ, ζούσε ένας βασιλιάς τόσο ισχυρός, που τον έτρεμαν ακόμα και οι Θεοί. Κι όμως, ο ίδιος ένιωθε μια ανεξήγητη αδυναμία μπροστά στα καθημερινά προβλήματα, που –για να λέμε την αλήθεια- τις περισσότερες φορές δεν ήταν και αμελητέα. Μάλιστα, όταν ένιωθε έτσι, γινόταν τόσο κυκλοθυμικός, που την πλήρωναν οι υπήκοοί του.
Οι «φυλές» του καλοκαιριού

Οι «φυλές» του καλοκαιριού

stolepto.gr

Είναι μια παράξενη εποχή το καλοκαίρι. Αυτομάτως μου έρχονται στο μυαλό τα βασικά συστατικά του: ήλιος, θάλασσα, μαύρισμα, στρινγκ, αμμουδιά, τζιν τόνικ και σεξ. Εκ παραλλήλου, μου έρχονται στο μυαλό και οι «φυλές» του καλοκαιριού, οι οποίες εμφανίζονται ωσάν κομήτες και ξαναχάνονται εντός τριμήνου –μην πω και λιγότερο.
«Δράση για το κάτι άλλο»

«Δράση για το κάτι άλλο»

stolepto.gr

Όλο το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ έχουν κατακλυστεί από προωθήσεις μηνυμάτων για τις επικείμενες εκλογές. Και αναρωτιέμαι, αλήθεια δεν βρίσκουν κατιτίς διαφορετικό, ουσιαστικό και ενδιαφέρον να παρουσιάσουν. Λοιπόν, αν το ψάχνετε κι εσείς …το βρήκατε! Στο λεπτό! Το Σάββατο 18 Μαίου 2019 σας προτείνουμε να βρεθείτε στον Πολυχώρο WE, στη Θεσσαλονίκη, για μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση, που διοργανώνεται από το Σωματείο Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο». Ορισμένα από το πιο γνωστά καλλιτεχνικά σχήματα της Θεσσαλονίκης θα πλαισιώσουν την εκδήλωση, όπως οι Dance and the Mind, The Speakeasies Swing Band, Swing Academy, Paranaue, Λάργκο και Βουκολική Διαταραχή.
Ταξιδεύοντας στη Ζυρίχη | Breathtaking Views

Ταξιδεύοντας στη Ζυρίχη | Breathtaking Views

Εβελίνα Νοδάρα

Η Ζυρίχη, μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, είναι ένας προορισμός μοναδικός, πόλη γραφική, ανεπιτήδευτα όμορφη, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Αν και η Ζυρίχη συγκαταλέγεται στους ακριβούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, ωστόσο υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο, όπως η πανέμορφη γραφική περιοχή Lindenhof που προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα, η θέα από την πλατεία Polyterrasse, η οποία σφύζει από ζωή, στην Πολυτεχνική Σχολή της Ζυρίχης -μπορείτε να φθάσετε εκεί με το τελεφερίκ, το δημοφιλές Polybahn-, το ωραιότερο πανόραμα της πόλης από τον πύργο της προτεσταντικής εκκλησίας Grossmünster και φυσικά μην παραλείψετε μια βόλτα περιμετρικά της λίμνης της πόλης, ειδικά κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, κ.α.
twitter facebook
powered by: geodi.net
stolepto Όλα στο λεπτό Είσοδος μελών
Είσοδος, μελών